Country road/

Igår spenderade jag och min finaste Anna ELVA timmar i vår lilla hyrbil. ELVA! Kan ju säga så mycket som att det inte tar tre och en halv timme ner till Borås haha. Lämnade in bilen en timme för sent på grund av köer från helvetet, men kom undan med 73 kronor i bensin och ett vinnande leende som straffavgift.

Vi mötte ryska posten på Statoil i Spånga och de fick leverera allt till skolan. Sen hoppade jag och Anna på bussen till Vällingby och firade vår seger med ett glas vitt på kvarterskrogen, fortfarande iförda mjukisar. Vi var för trötta för att bry oss haha, men den synen lär ni ju inte få se igen.

Hade en magisk dag i bilen hur som, skrattade så vi grät, skrålade högt till bilradion och jobbade pö om pö. Vi konstaterade att då vi överlevt detta ser framtiden ljus ut för vår vänskap. Fantastiska Anna.  Av någon outgrundlig anledning hade vi sällskap av militärkonvojer både dit och hem – träffade samma gäng först på donken på morgonen och sen på Max på väg hem.

Somnade på soffan när jag kom hem och vaknade åtta i morse, då jag släpade mig vidare till sängen och sov till (wait for it) 15 pm! Trött kvinna much?

Åkte via Jönköping såklart och jag insåg att jag måste ta mig dit snart, är något med den staden som får mitt hjärta att le lite – och min ovana att dra på mig dialekter kom tillbaka så fort vi åkte igenom staden. Vet inte vart den ovanan kommer ifrån, kanske att jag alltid pendlat mellan Kiruna och Stockholm och på så sätt blivit schizofren på dialektfronten. Haft fantastiska män från Uddevalla, Motala och Jönköping – och varje gång har jag ryckts med, det har gått så långt att jag fått frågan om vilken skola jag gick i (i deras stad) för att jag låtit så native. Samma sak hände i England, efter en sommar där kom jag tillbaka till gymnasiet och blev ombedd att försöka vänja av min då grötiga Yorkshire accent för att mina klasskompisar inte hörde vad jag sa. Insåg under en presentation förra veckan att jag numera adopterat  någon form av Kanadensisk engelska som ett resultat av Kanadensiska vänner. Oh well…

Ikväll skall jag på 25 års fest i orten a’ sjukt uppstyrt med betalade kuvert och bar. Borde säkerligen börja göra mig i ordning. Ha en magiskt afton fina ni.

/K

 

Roadtrip recap + me wondering why I tend to steal peoples accents. The end.

One thought on “Country road/

  1. Då vill jag bara kommentera det här inlägget med att jag är snygg. egentligen. Så då vet alla det ❤ //Fantastiska Anna :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s