Senaste statusuppdateringen; vi behöver prata om det här/

[Plockat från ansiktsboken, skrivet igår]

Tack vare att giftemål TYDLIGEN berättigar frågan “… och när kommer barnet då?” (som jag säkert fått 20 gånger under den senaste månaden, men min kära man fått en gång – värt att notera) dras mina tankar oftare till den där normen som förväntar sig att jag skall VILJA klämma ut en melonstor människa ur mig – fast jag får panik bara av tanken på;
1) HUR detta skall gå till – läs hur melonen skall ta sig ut
2) NÄR detta skulle hända (jag har ju varken tid, ork eller lust att fokusera på mer än det jag redan bordet)
3) Inte för mitt liv finner något större nöje av att hänga med barn – “hemskt” men sant så ger det mig ingenting (bortsett från några undantag som jag lixom inte har något annat val än att älska och t o m gullar med när – någon annan – byter blöja på dem)

Med de tankarna “out there” vill jag börja med att säga att jag älskar min spiral. Fortsättningsvis kan vi väl nu skippa frågan och det menande pekandet på magen, den normativa stressen (“du vet att det blir svårare efter 30?”) och alla yrkanden om att jag “inte kommer känna sådär när det är ditt eget barn.” Nej, det kommer jag säkert inte. Men det är lixom inte det den här harrangen handlar om – summan av kardemumman är att OM/NÄR/VAR/HUR är mitt val – inte någon annans “borde” eller “rekommendation”

Fast det jag egentligen ville komma till, det som satte harang-bollen i rullning, var att jag ville tipsa er om detta lysande inlägg skrivet av en lysande kvinna. Inlägg likt detta ger mig hopp om föräldrar-mänskligheten.

“För jag kan inte vara en förälder på något annat sätt. Jag kan inte tro att det finns kausala samband så, mer än det mellan kärlek, närhet och trygghet. Jag kan inte lägga upp någon taktik, eller vara rädd för konsekvenser, och främst av allt, jag kan inte inte lita på min intuition.”

Läs Minnas briljanta inlägg här, nu, omedelbums.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s