What could have been/

Igår kväll insåg jag att jag kommit in på Modevetenskapen på SU. Min första tanke var “YES! Jag kom in!” vilket med en Berghs antagning i ryggen är en helt sjuk tanke. Min första plan var ju att försöka komma in på SU – trots att lägsta intagning förra året var högre än mitt MV – och sedan söka en mer yrkesinriktad utbildning till hösten 2012. Nu kom jag ju tydligen in på mitt urusla högskoleprov, ironiskt nog. Det var ju med Modevetenskapen i åtanke jag gjorde högskoleprovet till att börja med – för att dubbelgardera mig.

Jag hade inte planerat att söka Berghs, men när jag hittade deras Projekledarutbildning kunde jag inte hålla mig från att prova att söka in. Det gick ju uppenbarligen vägen! Men det känns fortfarande lite ledsamt att jag kom in på modevetenskapen också, hade varit skönt att inte komma in – och inte behövt tacka nej. Jag har velat gå modevetenskap sen Centrum för Modevetenskap startade 2006, men aldrig trott att mina betyg skulle räcka (de sportade ju 20,0 där ett tag) och nu sitter jag här – och känner mig helt upp och ner. Jag har delar av grundkursens kurslitteratur i bokhyllan redan, som jag köpte som motivation för något år sen… Bara en sådan sak.

Känns ju lagom bortskämt att beklaga sig över att jag blivit antagen till inte bara en, utan TVÅ eftertraktade utbildningar. Det är fördelen med att äga sin blogg – man får beklaga sig över vad man vill. När jag blir pensionär skall jag tamigtusan gå grundkursen, som krutgummorna i vår klass i våras. Får nog gå och ställa mig framför Berghs entré imorgon och känna pirret i magen igen, så som jag numera alltid känner när jag slänger den där blicken dit – när jag är på väg till “verkligheten”.

/K

I got accepted to the Fashion studies FC this fall. A dream I’ve had since the Center for Fashion Studies started in 2006. Never tought my grades would do but now I got accepted on my crappy SAT (how ironic is that?) and I would lie if I would say that I’m not a bit sad to turn this acceptance down. I feel like a spoiled brat whining over the fact that I got accepted to not one, but TWO very sought-after program/courses – but well.. There you have it.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s