Morgontipset: Sadia Gaya lever sin dröm/

Hög på peppen av min egen antagning till drömskolan (!) vill jag belysa fina människor som också lever sin dröm.

Fjärde kvinna ut är Sadia Gaya. Sadia lärde jag känna på Sveavägen då jag var på väg till mitt myspace-raggs spelning. Jag var nydumpad och så som jag alltid är då – helt utan skam. Sadia gick där tillsammans med Aino och såg ut som om de inte hade den blekaste vars de skulle. Jag frågade om de skulle till samma spelning som jag – och de skulle de såklart! Så jag visade vägen och vi dansade hela natten. Myspace-ragget blev det inget mer än en hysteriskt rolig historia av. Däremot fann jag Sadia och det blev många dejter och en redig girlcrush som resultat av den natten. Hon var förresten av de första som fick träffa W!

.

Redan då höll fröken Gaya på med musik. Jag minns inte hur många spelningar jag varit på – men gåshuden har aldrig uteblivit. Då gick hon på RML (RockMusikerLinjen på Fryshuset) men den 9 Juli slog något jag vet varit hennes dröm länge in – hon blev antagen (som en av 12!) till Kungliga Musikhögskolans Kandidatprogram “Musiker – Musik- och medieproduktion”

Nu var det ett tag sen vi både sågs och hördes men när jag i torsdags morse lyssnade igenom hennes låtar under namnet “Dekadans” mötes jag av en helt ny Sadia Gaya. En stark, en säker, en naken men framförallt ärlig artist som sjunger om precis det där jag aldrig vågat säga högt. På Svenska desutom! Det hade jag aldrig trott, men hon äger språket.  Jag älskar låtarna och det var det enda jag lyssnade på under hela torsdagen! Jag tycker verkligen du borde göra detsamma.

Myspace / Soundcloud / Facebook

Jag tycker det är viktigt att belysa människor som Sadia – som tagit sig till precis den plats där de vill vara. Där de bör vara. För det är så jag känner när jag hör Dekadans. Hon har hittat hem, hon har aldrig låtit så här bra. Tankarna går till Kents senare skivor men med mer “in your face” texter än Kents subtila budskap. Till historien hör att hon både skriver och producerar allt själv – och med vänner både hemma och i studio. Mer sånt! Man kan om man vill hörrni!

/K

PS. Andra fantastiska kvinnor som lever sin dröm hittar ni under kategorin “Dreamers” eller här: Emilia, Minna och Mimmi.  DS.

My friend Sadia is about to release her first EP – and I love what I’ve heard so far. It feels fresh and naked. Listen to it here! OH! And she just got accepted (as one out of twelve) into the Royal Collage of Musics Bachelor of Music: Music and Media Production. How cool is that?

2 thoughts on “Morgontipset: Sadia Gaya lever sin dröm/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s