Learn Keynote or die tryin’ #BerghsPL/

Min inre enstöring jublar nu. Efter lite mer än tre timmar av nötande ALENA framför två datorer och en skissbok. Jag skall erkänna – jag har glidit på en räkmacka hela terminen – när det kommer till Keynote. Jag har det sedan flera år tillbaka på min gamla dator, men jag har aldrig behövt använda det. Det har alltid varit någon annan som styrt upp just den delen, även om jag har gjort mitt i form av verbala kreativa inslag.

Så kom dagen och kvällen då jag inte hade något val längre. På fredag skall vi “pitcha” helt solo i ämnet “Idé och konceptutveckling”, fem minuter fjärilar i magen alltså. Jag älskar ju att få gå lös själv med det kreativa, göra allt på mitt sätt – och mycket därför har det varit så otroligt nyttigt för mig att tvingas in i grupparbete efter grupparbete. Tvingats att acceptera att jag inte är som bäst när jag är en “one woman show” Fast efter cirka hundra stycken grupparbeten inom loppet av en termin har det trots allt varit en fantastisk kväll av ensamhet. Keynote då – jag gick ut starkt med att rita en bild och sen scanna in den – för att helt enkelt klistra in den på tomt ark. Typisk mig – att envisas med fysiskt hantverk, det är väl dock det som gör att det inte heller kommer råda några tvivel om vems presentationens är.

16 slides senare är det dags för sängen och jag är fruktansvärt stolt över att jag lärt mig själv en massa nya saker ikväll + haft kul samtidigt. Imorgon kastar jag mig tillbaka till grupparbeten och projektledar-grejs. På kvällen skall jag dock unna mig att vila huvudet både en och två timmar. Finaste Filmon har styrt så att hela klassen får gå på Fredrik Rydmans tolkning av “Svansjön” på Dansens hus, längtar!  Kommer kunna njuta extra mycket på grund av min produktiva kväll ikväll – win!

Sov gott mina hjärtan.

/K

Today I had to battle the ghost of christmases passed – also known as Keynote lol. I’m going to “pitch” all alone on friday so I had to set up my own presentation and so on… I’ve been sitting here, with both computers and Björn on Skype, trying to get a hang of it all – with great success I must say!  Yey! Since I managed to be so damn productive tonight I’m aloud to relax a bit tomorrow – when the whole class is going to see Fredrik Rydmans interpretation of “Swan lake ” I’m so excited about this, one of my favourite stories ever told combined with many of my favourite dancers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s