T minus en vecka/

Nästa lördag är det inte bara min bästa Hannas 28-årsdag, internationella kvinnodagen, min och H’s ettårsdag – det är även (framförallt) dagen då jag gifter mig med han med stort H.

Om en vecka vid den här tiden börjar alltså våra familjer röra sig mot Nordansmak (den lilla organiska matbutiken/soppköket där vi gifter oss) Där möts de av min oförskämt snygga blivande man och en lokal som förvandlats till en mindre karneval. Jag har egentligen ingen aning om hur vi skall få ihop allt på en vecka parallellt med två heltidsjobb, men jag har en svägerska till dekorgeni som räddar mig från magsår säkert femtio gånger om dagen.

MEN OK; Ringar, check. Klänning, check. Skor, check. Make-up, check. Frisörtid, check. Waxtid, check. Fancy underkläder, check. Meny, check. Lokal, check. Kock, check. Fotograf, check. Blommor, check. Svit, check. Morgongåva, check. Bröllopsdoft, check. Smycken, check.

Vafan det kanske är under kontroll ändå! Vilken jävla grej. Som det ser ut nu är det bara skjorta till H, transport av klädhästar, mat och dryck + inköp samt rodd med dekoren som är kvar. WE MIGHT MAKE IT!

Idag var jag hur som och provade förslag till sminkning, blir inte såhär spacklat haha men skönt med lite inspiration. På dagen D sköter jag den själv, oerhört ekonomiskt med  lite nerärvda skills från min (fd kosmetolog)  mutti.

d11ea514a14811e3b7ad0ab2f26a2e49_8

Har garvat mig igenom dagens runda på stan, stackars butiksbiträden haha! Jag sminkar mig (trots ovannämnda kosmetolog-förälder) i regel inte allt för mycket, och om jag gör det är det likadant som jag gjort de senaste 15 åren. Använder t ex aldrig foundation (pga katastof för min hy), sminkar mig runt ögonen med fingrarna på max 10 minuter (ingen merförsäljning i form av penslar här inte) osv. Underkläderna var roligast dock; pga små bröst känns BH överflödigt – kan för mitt liv inte förstå bygel då jag tycker det är så sinnessjukt obekvämt och jag har nollkoll på hur lång jag är, vad jag har för storlekar (“bröst små, rumpa stor?”) eller vad jag väger. Finns nog betydligt lättare kunder än jag. Men det löste sig iaf, boom!

Vi började ju planera för ett 76 personer stort bröllop inklusive hyra av fotoautomat etc men gav upp rätt snabbt när vi insåg bristen på lokaler i Luleå plus började räkna på slutnotan. Gör ont i själen när jag får reda på att SEB har monter på bröllopsmässan och att Forex gör reklam för “billiga räntor som möjliggör ditt drömbröllop” Det känns som inte OK att en skall behöva belåna livet för att få gifta sig. Vi lyckades lösa det ekonomiska med dubbla löner (ändå bra att byta jobb mitt i bröllopskaos haha) och extragigg för H. Plus att vi i mångt och mycket kör på vintage  och arvegods (t ex klänning och ringar), gör-det-själv-dekor, får fantastisk hjälp från kreativa genier i vår närhet och framför allt minskade gästlistan med nästan 60 personer. Tanken är att vi skall ha en stor fest på något av våra första jubileum istället, när vi hunnit landa lite i ny lägenhet, nytt jobb och nytt efternamn.

1794565_10151870584631556_1386941035_n

Skall någon av er gifta er i Stockholm MÅSTE jag rekommendera den här lokalen jag snubblade över; Birgitta Watz ateljé i värtahamnen. Så sjukt fin, går att hyra plus har ett fullt utrustat kök.

Oh well, nu skall jag ta tag i att försöka få bort etiketter från gamla vinflaskor, gå ut med hunden och sedan pysa iväg på inflyttningsfest. H är kidnappad på svensexa Gunnar-style, så jag misstänker att de sitter och dricker bärs på Clarions spa haha – så himla fint!

Kärlek

/K

2 thoughts on “T minus en vecka/

  1. Gud vilket fantastisk bröllop ni kommer få, en riktig dröm soom går i uppfyllelse. Men världens finaste par ska ju självklart ha det finnaste som går att få.tusen pussar och krammar till er gullungar❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s