En vecka senare/

Due to lack of internetz hemma har det inte blivit så mycket blogg, sjukt trisst! Passar på såhär mitt i natten när ingen annan surfar och jag har full mottagning för första gången. Det har redan gått en vecka och på ynka sju dagar har jag lyckats glömma min kod till kortet, då cash is king överallt + tenderar till att prata allt annat än svenska efter fem dagar på engelskspråkigt kontor och tysk vardag. I fredags var min vägg av post-its nästintill tom. Sjukt. Jag som känt att jag inte ens hunnit med hälften, men tydligen hade jag fel. Vi fick strålande nyheter på eftermiddagen och avslutade veckan med att gå ut och fira.

Såhär ser det ut hos oss förresten, ena rummet i. Högst upp i huset delar vi våning med Tempo Media och jag blir lika förälskad i lokalerna varje gång jag ser dem – lite extra när solen skiner och plusgraderna säger sitt såklart.

I fredags morse damp den här fantastiska mannen aka min ner i Berlin också, så himla bra!

Så när vi vaknat upp från firandet kvällen innan så minndes vi att det var idag (läs lördag) all kollektivtrafik förutom S-bahn gick ut i strejk mellan 4:00 – 19:00. Så vi haffade en taxi och drog iväg till fem (!) vånings Humana. Blir lite matt när det finns så hysteriskt mycket att välja på, även om det är sorterat efter årtal och färgkoordinerat etc.

Kom hem med två grejer, ett stycke silkesbomber och ett stycke kort-stickat-korall tröja som fick mig att tänka på mutti. Slutnota: 29€

Sen köpte vi med oss vit varm choklad och lite kaffe från Goodies (som har stans finaste take away koppar) innan vi begav oss över bron till Kreuzberg.

Jag var nämligen obotligt sugen på pizzan jag åt i somras (som jag inte får ont i magen av)

W hade spenderat sin solo dag igår med att jaga bra LP butiker – så ingen blev gladare än honom när vi såg att det är skivmässa imorgon!

Fast vi hittade såklart några stycken idag också… Berlin är bäst på att kategorisera upp skivorna med omsorg, loves it!

Sen knatade vi vidare och hittade det stället som tydligen skall ha Berlins bästa bakade potatisar (Bixels), men som tyvärr inte fått sitt kontrakt förlängt och stänger om en vecka. Var dock för mätt när vi hittade det så idag blev det bara ett glas vin – måste hinna tillbaka. Potatisarna såg livsfarliga ut!

Sen hade tuben börjat gå igen och vi räknade snabbt ut att vi varit ute på vift – till fots – i nästan sju timmar. Kom hem och däckade framför sista delen av Millenium filmerna.

Piggnade till vid halv tolv då jag kom ihåg min kod och magen kurrade. Vi begav oss till den gata som skall vara Neuköllns puls i jakt på restaurang. Icke! Barer i massor men ingen serverade mat “såhär sent” Tydligen bara i hipster-Mitte det går att käka middag vid midnatt? Blev ett glas vin och en falafel to go. Jag har ju hittat “min” falafel kille som hade stängt när vi kom tillbaka hem, blev en annan – med dill i precis varenda sås, uack! Avskyr dill.

Imorgon skall vi försöka ta oss upp lite tidigare så vi hinner mellanlanda hemma en sväng tidigare än dag, men ändå hinna med marknader och skivmässan. Sov gott världen!

/K

Hold on! English translations will come – I just need to get the time. Since I never got around to finish the “Bought in Berlin”  you guys asked for the last time i just put it in th regular post this time around. Love ya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s