Tredje helgen 1:2/

Jag är hemma! Fast herregud vad trött jag är var jag började fila på det här inlägget – sov en timme i natten till igår då vi kom hem från Soul Explosions klockan sex på morgonen.  Så tack för att ni höll ut en dag till. För att ni hållit ut de senaste två veckorna när jag varit i radioskugga. Ni är bäst!

Sista helgen var lång och fylld med bilder så ni får första halvan nu och så tar vi den andra t ex imorgon.

blev det näst sista dagen på jobbet – och jag försökte skynda mig lite extra hem,  för samma kväll damp Minna  ju ner på soffan i köket.

Jag tog med henne till W der Imbiss för paltkoma och Berlin brief innan vi somnade fortfarande mitt i diskussionen. Morgonen efter sken solen och det var +12 ute, så jag passade på att inviga min nya kappa.

Fick äta Koreansk från Ixthys till lunch på min sista dag på praktiken, sjukt gott! Stället ligger vid Nollendorfplatz och jag tycker verkligen ni skall gå dit om ni får chansen. Det är alltså inte menyn på väggen – som jag trodde – utan bibeln.

Efter jobbet gick jag och grabbarna ut och tog några sista drinkar innan jag köpte med mig baklava och falafel hem för lite kvalitétstid.

Somnade halvtidigt då vi visste att vi skulle behöva en hel del sömn inför morgondagen . En sista veva på stan ville jag ju hinna med. Vi var lite för tidiga ute och kunde unna oss en frukost på uteservering med god marginal.

Sen begav vi oss till Garage – en av Kleidermarkts butiker – även denna vid Nollendorfplatz. Ett gigantiskt, ja garage, där du kan shoppa second hand/vintage för fast pris eller för kilopris a’ 14€ Jag lyckades såklart bara hitta en grej på vikt-sidan av butiken. Däremot blev det inte så dyrt ändå – 60€ för en jäkla massa grejer. Ni får se dem lite längre ner, nu går vi in tycker jag!

Vi tar oss en titt i korgen:

Sen köpte jag en tröja åt W också, lyckades nämligen  hitta just en sådan han sökt efter när han var i stan förra helgen. Minna hittade såklart massor, men de får ni se i shoppen sen – riktigt bra saker. Nästan så att jag blev arg för att hon hittade dem först!

Vi tog en sväng förbi Kleidermarkts andra filial Colours i Kreuzberg. Där hade jag inte lika stor jaktlycka (eller tålamod efter x-antal timmar på Garage) men lyckades ändå knipa denna:

Jag lovar er att jag faktiskt försökte hitta byxor och nederdelar också – men det gick lixom inte min väg. Försökte även få köpa skjortan på bilden ovan – men den ville inte flyttas.

Sen tog jag med Minna till den sista etappen av “saker jag måste äta innan jag åker hem” – dumplings på Yumcha heroes.

.

Sen tackade vi för oss för en stund, gick till Pauls + Calypso en snabbis när vi ändå var i närheten men vi båda insåg att vi måste vila innan “den sista kvällen med gänget”. Så vi åkte hem och tog ett fotbad innan vi skulle vara på middag hos Thilde-Josefin vid 20:30 – fint att avsluta resan på lite samma sätt som den började.

To be continued…

/K

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s