Återtåget/

En vecka tog det för mig att landa, komma tillbaka in i matchen. Sex morgnar med andan i halsen springandes till bussen. Idag tog jag sovmorgon – sov 14 (!) timmar.  Drog på mig motionsvänliga kläder och begav mig ut i solen för 40 minuters rask promenad till Coop.

Så jävla härligt att kunna gå – skall genast börja gå till tunnelbanan igen. Absolut värt att gå upp en timme tidigare för. Nu är ju desutom tiden av tunga marknadsrätts böcker förbi, det tackar mina axlar för.

Hela den här veckan har ju bestått av tvätt, attack återtåg i skolan, oro för Åke – som nu varit hos veterinären och är superfrisk, planering av inköp till nytt akvarium, otaliga möten, spontana narkolepsi anfall och stora beslut om framtiden.

I fredags hade vi taco fiesta med Kalasson hemma hos oss – veterinären hade tipsat oss om att Åke skulle äta i en separat balja och fick hänga med under middagen. Tydligen bajsar sköldpaddor i samband med sitt matintag – något vi fick uppleva när det helt plötsligt inte bara var sallad som flöt omkring… Jag och W stod som två nyblivna föräldrar “Kolla han bajsar!”

Då vi hann kolla på akvarium redan i fredags, då vi insåg att vi måste måttbeställa akvarium till Åke – blev min planerade köpa-akvarium-dag uppskjuten och min lördag fri. Jag passade på att haka på W till Gottröra för att fira min ena svåger som fyllt 20. “Du är min typ av svärdotter, en man bara behöver träffa en gång i halvåret” skrockade pappa Berglund. Väl framme i Gottröra somnade jag på soffan, kul tjej. Hur som helst tror jag jag gillar mina nya solglasögon, de är så fula så att de blir snygga – eller vad säger ni? Köpte dem i all hast på Kleidermarkt när Berlin förvandlades till tropikerna.

Tillbaka till idag, då vi besteg mount coop en hel del fattigare men redo för det krig som kommande månad kommer innebära. Passade på att beställa hem 200 kapslar till Nespresson också, är helt hooked! Nu har jag flyttat in i köket för några timmar intensivplugg, med både disk- och tvättmaskin igång och köttet i marinad.

I morgon börjar min praktik på Vice på riktigt. Måndagsmöte 8:30. Blir lite som att komma hem, oerhört tacksamt att påbörja en praktik där man redan är en i gänget. På tal om jobb och sådant, frågade en fin klasskamrat om jag har “fått jobb” redan. Nej det har jag inte riktigt, utan det jobb jag nämnde tidigare under veckan är ett frilans jobb som copywriter under en kort period. Vilket skall bli superkul, även om det innebär att jag måste starta enskild firma. Det går bra nu.

På tal om att det går bra nu, den här helgen passerade bloggen 30,000 besökare. Galet! Tack för kärleken.

Skolan kallar.

/K

I’m starting to feel that I’m back on track – after a week of laundry, schoolwork, other kinds of work, vet visits, sudden moments of narkolepsia among other stuff. But after 48 hours off duty and 20 hours of sleep, my clothes are clean, school is back in full force, Åke is well and my fridge is full of food. So while the meat is marinating I’m going to get the last things out of the way – ‘cuz tomorrow I start my new internship over att Vice, so stoked!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s