300 L kärlek/

Vilket helg det blev! tänker jag för mig själv när jag står ute i plusgraderna på balkongen iförd endast tee och trosor med en kaffe i handen. Idag vaknade jag av mig själv innan nio, sträckte på mig och trodde för en stund att det var sommar. Låg kvar i sängen och googlade på Beyoncé (ny hobby) i en solid timme innan jag gick upp. Väl ute på balkongen börjar jag skratta åt mig själv för jag tänker hur en racerbil startar och att just i den stunden är det så det känns – som att nu jävlar kör vi.

Den här helgen har varit allt och ingenting. Emotionellt skitjobbig, super lycklig, effektiv, slapp, rastlös och hetsig. Men aldrig stressad. Igår kom äntligen Åkes akvarium, om än en och en halv timme försent och utan vissa delar, men det kom. Besten. 120 x 50 x 50 stort, 300 liter med en pump stor som en papperskorg. Med inbyggd sandstrand och UVB lampa så han kan få tillbaka sin färg (Åke är ovanligt blek för sin sort – så han behöver sola, true story!)

Helt plötsligt verkar han inte så stor längre. Envist skall han smaka på varenda sten och rör i hela akvariet och mutar man inte med mat är han än så länge inte så sugen på en dag på stranden. Finns för mycket nytt att upptäcka. Den hysterisk opassande badrumsmattan var det enda vi hade som var stort nog att ha under – den skall klippas till så den inte syns. Det ska flytta in några växter och döljas en hel del kablar. För vår del skall det sättas upp en hel drös tavlor ovanför hans akvarium – äntligen lite fri vägg! Har en halv samling som just nu står lutade mot en vägg i väntan på uppmärksamhet.

Tillbaka till racerbilen, till startlinjen. Röd dag eller ej är det fortfarande måndag – vilket inleds med möte i skolan i kväll. En hysteriskt intensiv vecka väntar och jag är redo, den här helgen har gjort underverk för både kropp och knopp. Vaknade med perfekt frisyr straight outta bed i morse, bara en sådan sak.

/K

Åke is now officially a grown man – 300 liter penthouse with his own beach.

One thought on “300 L kärlek/

  1. Pingback: THAT love/ | You can't start a fire without a spark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s