Kontraster/

Det är en märklig ålder 25, going 26. På ett sätt har livet precis börjat i och med min examen men på ett annat sätt har jag redan levt en jävla massa år och gjort en jävla massa saker. Det är sju år sedan jag tog studenten och jobbade på matbutik. Då tänkte jag samma sak, att nu börjar livet.

Nu så sitter jag här, och samtalsämnena är inte vad som hände föregående kväll utan istället vad som skall hända i framtiden. Vi ser framåt istället för bakåt. Ibland kanske vi skrattar åt något vi gjort när vi var yngre men framför allt pratar vi om imorgon, den där framtiden. Vi gör inte längre slut för att någon gjort fel – vi gör slut för att vi inte delar samma vision om vad som komma skall. Talade med en vän idag och vi konstaterade att efter 25 handlar det mer om att vi inte vill slösa tid på de relationer som inte matchar det där obestämda, något luddiga livet vi har framför oss.

Jag funderar på barn, då de numera tagit över mina sociala nätverk. När är det dags? Vill jag ens ha barn? Helt plötsligt är jag snart 30 och tänker att herregud barn finns inte ens på min karta än. Sociala normer och borden penetreras in i samtalen, den biologiska klockan och gud vet allt. Jag borde gå till ärftlighetskliniken och kolla mina bröst, för snart skall de ju opereras bort i förebyggande syfte. Helt plötsligt går jag från att vara snart 30 till närmare 70.

Det är en spännande ålder tänker jag medan jag konstaterar hur konstrasterna i mitt liv syns i mitt egna sociala medieflöde – i lördags var jag på fest och tyckte det var en briljant idé att tatuera mig med en synål och bläck…

… och idag kom hantverkarna hem till oss och monterade en ny köksfläkt.

Jag antar att 25 innebär att jag står med en fot mot 20 och en fot mot 30 – jag som alltid skrattat åt de som lagt huvudet på sne och sagt “Vänta du bara tills du blir 25”  Frågan jag ställer mig nu är om jag verkligen måste välja fot?

/K

I’m 25 going 26 – in one way my life just started and in another way I’ve lived for quite som time. At this point in my life the subjects around the dinnetable is no longer what we did last night – but what we will do in the future. 25 means I’m standing with one foot closer to my 20’s and one foot closer to turning 30. And it cracks me up watching my instagram feed realising I went to a party and got myself a homemade tattoo (20’s) this weekend and today I got a new fan system installed in our kitchen (30)

One thought on “Kontraster/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s