På min gata i (den nya) stan #LÅ/

Jag har blivit en sådan som renoverar ehmn… Eller jag och jag – har väl snarare insett hur bortskämd jag varit med päron som “gärna” fixar. JAG har nämligen noll koll på mönsterpassning, spackling eller något där i krokarna. Sen har jag ju alltid bott i hyresrätter också – och tacksamt ringt förvaltarna när något barkat. Nu bor jag ju (tadaa) i en bostadsrätt och är helt utlämnad till svindyra hantverkare och allmän kapitalism. Under den senaste veckan har det dock visat sig att jag är tillsammans med arga snickarens brother from another mother – och att dennes familj givetvis är fixar familjen numero uno: win!  Efter någon slags insikt om att jag också vill kunna fixa sådant här åt mina barn bestämde jag mig för att skaka av mig finfasonerna och försöka lära mig något haha! En hel del vin senare kan jag iaf skruva fast en list lol.

Vi har en superfin (men om än en gnutta för liten) lägga vars kök och hall äro fixat sedan innan jag flyttade in – tacksamt nog helt i min smak. Kvar är/ var sovrum, badrum och ett halvt vardagsrum – och såhär tre månader av samboskap in i matchen bestämde moi att allt skall vara klart tills min födelsedag. Ensambarn vs mellanbarn = två x skorpioner = let’s go. Dag två blev vi utan garderob efter att ha “tiltat” när den horribla jysk-historian svällde när vi försökte rädda den genom att måla om. Så i skrivande stund är vår garderob prydliga små högar på golvet: very luftigt – och ändå mer passionerat än de garderober jag hittar via google. Letar sedemer frenetiskt efter övergivet klädskåp på diverse loppisar – alla tips mottages! Oh well, efter en vecka sovandes på vardagsrumsgolvet flyttade vi hur som tillbaka in i sovrummet igår. Tänkte vi skulle ta en titt:

H hade köpt tapeter innan jag flyttade upp, och om jag skall vara ärlig såg jag på dessa med en enorm skepsis. Kan även ha benämnt dem som “bakfyllans värsta fiende” etc… Men det blev ju såklart hur bra som helst! Här ser ni vår läshörna, äntligen kom min älskade stringhylla upp och kunde fyllas med de bästa böckerna från flyttkartongen märkt “prettofezt”

45a24c8418a911e38ec622000aa8030b_7

På min sida av sängen finner vi guldklimpar som centralbadet (kanske vackraste platsen i hela Stocktown city), min farfar, ett skepp hittat i återbruksrummet i 165 och en drömfångare (som kom upp sen) + min gammelmosters finaste lampa och röda ljuslyktor såklart.

70a3d9ac18a911e3b68a22000a1f9af0_72217f634188511e38d0b22000aaa0532_7

Vi har ett “dött hörn” i vårt kök, där det nu bor ett string-blombord med orkidéerna Otto 1-3 på. Igår kompletterades det av denna geniplansch som letat plats sedan 2011.

617687c2189511e397b922000a1fa527_7 582c67d60f0311e3b8f522000a1fbce9_7

Sista pillet i hallen är ju att få upp spegeln, ska bah hitta en betongborr först. Jämte spegeln har ser ni vår badrumdörr – läs nästa projekt. Snubblade över det här magiska kaklet förra veckan – men 2500 kr per kvm satte stopp för den kärlekshistorien. Blä.

7e9b7e42188c11e3942122000aaa0535_7

End of renoveringsnonsen. Väkommen hem till oss!

Chip chip och kärlek!

/K

One thought on “På min gata i (den nya) stan #LÅ/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s