Sunday/

Haft världens lugnaste helg post en vecka som decoratingzilla. Stackars H haha! Hetsnivån innan vårt bröllop går inte ens att jämföra med härjet som infann sig innan fotograf och journalist dundrade in i vår lägenhet i onsdags. Hemma-hos-repportaget blev alltså av! Kommer ut i med NSD och Kurirens helgbilaga nästa helg. Till Hs försvar har han aldrig varit svinpepp på idén att visa upp vårt hem offentligt men länge leve kärleken så jag fick ändå checka av denna bucket list punkt a’ hybris, tack!

Kul anekdot som nog inte kommer med i tidningen var diskussionen om hur en får ut en inkaklad jacuzzi ur källarvåningen; Rullar man ut den? Går trappan sönder om en försöker bära upp den? Är den ingjuten? Hur gjuter man över?  Kan man lägga ut den på blocket och bah bortskänkes om ni hämtar den själva? Och ja, vi är fullt medvetna om hur sinnes douchigt det är att säga att vi hellre haft ett badkar och lite lounge istället för jacuzzi – men sanningen är att den är en börda. Kräver ju 1,5 dags förberedelser innan en kan använda den och den tar sjukt mycket plats. Vad vore en bal på slottet…

Superstädat hem har inneburit att helgrutinen av städ uteblev och istället har jag unnat mig sovmorgon x 2, liter med kaffe, kvalitétstid med fruar, grannar, hund och framförallt med mig själv. Bänkade mig vid datorn och la in alla räkningar inför sista månaden med CSN innan sommarlovet (och lön) tar vid. Insåg ganska snabbt att jag inte kommer se ett glas rosé på uteservering innan slutet av Juli haha, men so be it. Tur att en har världens finaste hem, ett jäkligt peppigt jobb och ett gymkort som underhåller fram tills dess. matplats Fördelen med att veta att ens hem skall visas för allmänheten är att jag fick årets “eld i baken” och rensade allt från brevställ till badrumsartiklar – ni vet, allt det där en tänkt ta tag i någon annan gång. Bäst av allt var dock att hjältarna på Lindberg konst och ram (som spänt upp vår tavla) went that extra mile och även hjälpte oss att få upp den hemma! Känns helt galet att den äntligen sitter där efter att ha kånkat runt på ett 2m platsrör runt halva Kuba, betalat multum för att få på den på planet följt av 1,5 månads jakt på lösning för att få upp den plusminus 4m upp i luften. Tack snälla Peter!ernestoBild 2015-05-24 kl. 15.17

Snart kommer H hem från sin Fairtrade-utbildning och wienerkorv står på menyn, imorgon blir håret lite ljusare, mobilen lagad och vardagen gör sitt återtåg här på Hermelinsgatan. Är så himla pepp på just vardag, lite lugn och ro och rutiner. Det är dax för det efter flängande och ett svårlagt livspussel. Firade med att köpa en hederlig gammal kalender, uppdatera excel-ark och annan strukturell porr som är bra för själen.

Ta hand om er!

Kärlek

/K

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s