Livet på en buss/

Idag var det ingen vanlig dag, därför klädde jag inte heller som vanligt. Idag fyller min favorit fyraåring Deveron år! Jag såg min egen reflektion i ett fönster och utbrast “Mig i klänning, där har vi något man inte ser varje dag!” Ska det vara, ska det vara – så när jag ändå var i farten sminkade jag mig. Det mina vänner, händer inte heller särskilt ofta längre (mer om det en annan gång)

Nu råkar det vara så att Lil’ D inte bor så värst nära, utan snarare två timmar bort. Fast resvägen blir rätt behaglig när man lyckas priicka in en dubbeldäckarbuss med wifi. Hej framtiden!

De senaste dagarna har jag (nästan) enbart lyssnat på Beyoncés “4”, mest på den här låten. Enligt osäkra källor satt jag tydligen och mimade+ dansdiggade för fulla muggar. So be it, men produktionen people – produktionen!

När man träffar folk som är Norrtälje “natives” frågar de om man är från Stockholm. Vilket alltid gör mig jätte förvirrad eftersom jag tagit STOCKHOLMSlokaltrafiks bussar dit – med samma busskort som de köper. Det tar ju lika lång tid för mig hem från Tekniska som det gör för dem.

På bussen från Norrtälje står det bara “Stockholm” för den delen – så vars i Stockholm man hamnar är ju lite oklart. Eftersom man blir behandlad som en turist – så kändes det logiskt att ta turistkort. Här ser ni en å.

Sen knatade vi vidare till Maria (som fått dubbla efternamn utan ring) Micke och födelsedagsbarnet! Kalaset var dock inte där så när vi tagit oss upp för trapporna var det bara för oss att ta oss ut till trädgården. Något min träningsverk a’ nya skor och den dansanta torsdagen inte tyckte om.

Jag låter mest “oh oh ah ah” just nu, som den partypensionär jag är.

Maria och Micke är abnormalt kreativa som det är – men i år hade de överträffat sig själva inom något nya forum. Beskåda pinata á gris och tårta á drake – all home made! Vad gör man inte för sitt barn å andra sidan?

Svaret på det: man betalar Maria ha! (I can hope!)

Vilket barn skulle inte vara världens gladaste då?

Vi höll på att smälta bort då skuggan inte fanns. W gick latin lovah jag täckte mitt bröst med närmaste objekt för att slippa solexem, tveksam på hur det gick.

Innan vi visste ordet av var det dags att åka buss igen.  Vi passade på att ta en promenad längst Ws favorit område runt Östermalmsgatan. Östermalm är ju som bekant även min favoritdel av Stockholm. Så vi stannade i alla mäklarfönster och drömde om sekelskiftslägenheter med trappor upp till ytterdörren. Sen gjorde vi en snabbuträkning på hemnet och insåg att ett minimum på 10500/månad för boende är inget vi vill leva med idag.

Sen åkte vi hem till orten och levde lyckliga i alla våra dagar, typ.

/K

Celebrated Lil’ Ds fouth bday today – melting in the heat.  He lives kinnda far of – but we  got on a dubbeldecker bus with wifi, that was a first! I think we spent four hours on a bus, crazy! The travels we do for love.

Back in the innecity we walked amongst our dreamneighbourhood and dreamed away before going back home. A good sunday.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s