Sommarinsomnian, del 6/

Igår morse var det inte så himla svårt att gå upp – för igår var en dag jag väntat på ett rätt så bra tag nu. Minns ni det här inlägget? Jag har ju försökt hitta en väska som jag blir lika kär i som Alexan men som inte är lika stor. En mindre väska så jag kan fjolla runt med alla andra gånger. Sen en dag i April hittade jag ju den, den lilla Darian från Mulberry. Jag kunde inte sluta tänka på den, precis som jag inte kunde sluta tänka på Alexan förra året. Så jag har jobbat, sparat, jobbat, sparat och jobbat lite mer. Övertiden har hopat sig och när lönen kom i måndags fick jag äntligen lön för mödan. Igår morse tog jag en titt på motivationsbilden en sista gång med ett stort leende på läpparna.

Men innan jag fick ha så kul var det dags för körlektion sex och ännu en vända till Södertälje. I måndags (på riskettan) fick jag lära mig att Södertälje har 35 rondeller – igår besegrade jag säkert 12 av dem.

Kan vi prata om de här “spärrlinjerna”? Hur tänkte de nu? Att folk skall köa för att få blippa sitt kort för att få-gå-över-linjen? (Medans jag stod och tog det här kortet så gjorde såklart medelålders kvinna det)

Sen kastade jag mig tillbaka till Stockholm för dejt-tisdag med min man. 1, så blev det en dejt-tisdag med nästan alla mina män (minus Mike-Ali och Taube) då Räka är i stan och visst bor hos oss. 2, så hade någon hunnit före till Mulberry på Birgerjarlsgatan så jag fick gå till NK istället. Det är som inte samma sak att gå till NK, men jag fick poäng på min nyckel i alla fall. När vi väl var på NK tänkte vi köpa Pantone muggar, de hade dock slutat sälja dem pågrund av dålig kvalité. Så vi sa pass på dem, för alltid.

Äntligen kändes det som att jag kommit in på Berghs, så jag firade! Detta var min belöning för en galen vår, för grymma betyg , ihop-sparat körkort och dubbla antagningar. Jag är fan bra!

Jag tog med mina män till en av Stockholms bäst bevarade hemligheter – Story hotell och dess innergård. Där drack vi Champagne och pratade framtid. På Story hotell tänkte jag ta in dagen innan min 25 års dag förresten, och vakna upp till hotellfrukost för att sedan möta upp familjen. Story hotell är bra på precis allt – hotell, bar och restaurang.

Alla borde få hotellfrukost på sin födelsedag tycker jag.

Näst på inköpslistan stod de här glasen som jag druckit ut otaliga gånger på vurma – men när jag fick en mojito a’ Oddson bestämde jag mig för att de måste införskaffas. Sen glömdes det av i alla tentamen.. Igår flyttade hur som fyra exemplar hem till oss. Glasen kommer från Grandpa/ Snacksbolaget och kostar 70 riksdaler styck.

Lagom till rosén kom Herr Karlsson och LL (Ladies Love) Leidås och gruppdejtade mig på Eken.

Medans Räka, Herr Karlsson och LL drog till Grönan drog jag och W till Fotografiska där det just nu pågår TRE utställningar jag ville se. En hemskt bra grej med Fotografiska är att de har öppet till 21. Jag läser just nu “Just kids” av Patti Smith vilket gjorde Mapplethorpe utställningen ännu bättre. Northern Women in Chanel var precis lika bra som väntat (en rolig anekdot var att en viss modell sedan klev på gamla hederliga buss 541 när vi åkte hem – med sin Chanel på axeln såklart!) men höjdpunkten var ändå Liu Bolins “The Invisable Man” som jag hoppas alla som kan går och ser. Vi köpte även hem bilden nedan som kommer göra sig fantastiskt bra i ett framtida hem.

Lagom tills solnedgången promenerade vi längst vattnet hem för lasange och rödtjut. Jag och alla mina män.

Sen avslutade jag dagen med samma utsikt som jag började den med – fast på riktigt. Very fett. För att citera allas våra Destinys child:

The shoes on my feet
I’ve bought it
The clothes I’m wearing
I’ve bought it
The rock I’m rockin
I’ve bought it
‘Cause I depend on me

/K

After drivinglesson no six I met my man and Mr Shrimp for what was supposed to be a date-day (but turned in to a mass date ha!)and for a trip to the Mulberry store. I’ve been working overtime like a crazy woman to save up for a Mulberry Daria mini satchel. It was my reward for a hectic spring, awsome grades and acceptance into Berghs. We drank champange in Story hotels backyard (I love that place) and continued to Södermalm where we bought new tumblers and met up with two more of my bonusboyfriends. Last but not least me and W went to Fotografiska – and then walked home for red wine and lasanga just as the sun went down over this beautiful town we call home.

3 thoughts on “Sommarinsomnian, del 6/

  1. Pingback: Morgontipset: Kaffe i kristall/ | You can't start a fire without a spark

  2. Pingback: SÄLJES: Mulberry Daria/ | You can't start a fire without a spark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s