Berlin 3:4/

Dag tre började med ett fniss – tyvärr var det inget nytt ord – utan den här utställningen.

Vädret hade växlat om till regn och rusk, vilket var rätt tacksamt nu när vi skulle bege oss ut på super-secondhand-saturday. Fast först insåg vi att det var 20 år sen mutti var där sist, och en hop on hop off buss kanske var på sin plats. Tips från coachen, det finns bussar för 10€ som du garanterat kommer se överallt. Däremot är det den etablerade som de flesta hotell rekommenderar – gula bussar som går från Alexanderplatz, de kostar däremot 20€ (men sträcker sig förvisso över ett dygn också) 10€ bussarna stannar vid Brandenburger Tor, så där kan du säkert hoppa på. Fast hade jag vetat att det fanns segway-tour då hade jag försökt tvinga mutti på en sådan istället. Blir i februari istället!

Bussresan tar minst två timmar så därför var det rätt tacksamt att hoppa av vid KaDeWe efter en timme, där hamnade vi mitt i en jätteproduktion signerad Ralph Lauren – som stängde ner och mörklade hela entrén för att sedan smälla upp en tio minuter lång 3D modevisning. Jag såg produktionsledaren kubba runt med headset och kände att jag-har-verkligen-valt-rätt-yrke.

Kvällen innan hade jag hittat en intressant butik jämte Dr Pong – fast då var den ju stängd. Så efter en räd på Humana på Alexanderplatz (som är enorm, och har en “Trend” sektion och en “70s” t ex – färgkoordinerat och rimliga i priser) drog vi tillbaka. Butiken heter Steifelkombat och har så galet mycket skor – ALLA sorterade efter storlek – i väldigt bra skick. Dam- och herrbutikerna ligger vägg i vägg. Däremot skall du inte gå hit om du hoppas hitta något för en hundring, utan bör vara beredd på priser upp mot 800 kronor i vissa fall. Fast butiken är så vansinnigt välsorterad att jag har svårt att tro att du inte skulle hitta något att punga de priserna för.

Jag hittade dock mest skor som jag tänkte borde säljas på Oddlovin’ – ni har väl inte missat att de öppnat nu?

Sen har det väldigt mycket annat fint också.

Mitt emot ligger en butik med Berlins finaste galgar och äntligen hittade jag fina suddgummin till skolan (där jag iof inte använder blyerts men ändå) Japanska sushigums!

Förra gången jag var i Berlin åt vi en magisk söndagslunch på restaurangen till vänster i början av Kastanienalle – från Eberwalderstrasse hållet. Min mamma uppskattade inte alls dens “rustika charm” så som jag men jag njöt av min soppa + vin för 5€ lik väl.

Sen hittade vi den ultimata hipsterbutiken – där jag långt och länge stod och försökte inbilla mig att de här inte var jätte mycket förstora. Butiken ligger långt ner på Ostberger Strasse, nära parken där det är marknad på söndagar.

Nästan jämte ligger  butiken som i sin tur bara säljer hipster-cyklar. Second hand butiken som skorna och allt annat hipps säljs i har en rimlig prissättning baserat på kvalité plaggtyp. Butiken har även kanske det snyggaste skyltfönstret av dem alla – leta efter Madonnas bröst!

Med både ett, två och tre övergick vi från kläder till prylar. Längst Kastanienalle finns det hur många butiker som helst som säljer himla bra saker. Som t ex Marias ultimata tejphållare.

Fast det var detta kit som fick följa med hem den här gången, jag tänker att en dag kommer få bra användning för dessa – lösning a’ K. Sen började det spöregna så mycket att varken regnrock eller paraply hade en chans! Så vi flydde in på det där stället som varit proppfullt hela helgen: Yumcha Heroes på Weinbergsweg 8. Där åt vi de bästa dumplingens jag smakat – under finfina lampor.

Dagens vintips, en flaska för 15€ (vilket är deras “bra” vin, sen har de även “bättre” och “bäst”) För den övriga maten betalade vi 5€/ person. Börjar ni se ett mönster på restaurangmaten?

Till tonerna av motown “piffade” vi oss, dansade, drack öl och gick lös på photobooth såklart. En perfekt förfest innan vi satte oss i… hotellbaren såklart. Efter lite heart to heart var det äntligen dags för Soul Explosion! En klubb som specialiserat sig på 60-70 tals soul, på trägolv med soultrain på storskärm. Vi kom dit och var ensamma på golvet – som de turister vi var hade vi ingen skam – och mod skapar mod! 30 minuter senare var golvet packat, vi drog upp folk på löpande band och fick en väldigt speciell man på halsen – känd som “Mr Feeling” Jag lovar att visa er honom någon dag, påminn mig!

En China box och många timmar senare damp vi ner i sängen kl fyra på morgonen. Helt lyckliga av all dans och kärlek.

/K

Day 3 was crazy! We were up from early hours to early hours. Browsing alot of great second hand shops and eating alot of awsome food – we ended the day with maany hours of dancing at Soul Explosion. Love it!

One thought on “Berlin 3:4/

  1. Pingback: Berlin: 100% Feeling/ | You can't start a fire without a spark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s