Praktisk påsk/

Igår var jag ju som skrivet hos mina föräldrar på påskmiddag med syster och svåger och en W. Oerhört trevlig kväll. Min mutti har sedan många år slutat ge mig påskägg med godis i till min stora lycka – i år hade hon dock gått bananer och levererade vintage underkjol och ett helt kitt från Make up store! Woop woop! Fick till en riktigt lyckad sminkning med dessa två ögonskuggor hos mutti för ett tag sen så peppen var total när jag fick en egen uppsättning. Tack!

Har börjat tycka att det kan  vara kul att sminka mig igen – efter år av ingenting. The evolution of Karma etc.

Sen drog hon fram sitt smyckeskrin och plockade fram den vackraste ring jag någonsin sett, courtesy from her ex haha. Så den fick jag också. Galna kvinna. Kan inte sluta titta på den, går omkring och känner mig nygift (!?)

Idag är det tydligen påskafton, vilket jag och W insåg först nu klockan 20:46 då jag insåg att vi inte köpt något ägg till varann. I och för sig köpte jag inget ägg till min familj heller. Mutti fick ärva min gamla Vuitton plånbok och resterande familj fick varsin vaniljstång från Änglamark haha. Tänkte köpa bacon men höll mig.

Istället för att “påska loss” begav vi oss till Beijer bygg för en akut-lösning åt Åke, vars nya 300 liters akvarium levereras imorgon. Försök hitta en snygg möbel som klarar av 300 kilo tyngd – nästan omöjligt men framför allt svindyrt och inte alls inom ramarna för min budget – efter ett akvarium a’ 7000 kr. Tips till alla er sköldpaddspäron där ute, börja spara pengar i förebyggande syfte redan nu – vips är hen för stor och måste flytta! Vi körde på en förortslösning i form av lecablock och någon variant av playwood haha – super classy. I vårt hem är dock allt lite knäppt så skapelsen passar ändå rätt bra.

Jag hade någon fin vision av att vi skulle måla allt vitt – tills jag insåg hur mycket pill det skulle bli och hur många olika sorters färg som skulle krävas för de olika materialen. Det största problemet med det här 300 liters monstret har dock inte varit varken pris eller möbel – utan brist på plats i hemmet.

Vårt vardagsrum huserar ju inte bara det typiska utbudet av möbler utan även en hemmastudio + instrument i absurdum. Idag insåg vi alltså – efter byggpärsen – att vi även var tvungna att möblera om halva vårt hem. Tror vi höll på i sex timmar non stop. Bokhylla in i sovrum, hemmastudion flyttades, tusen saker kastades, lådor sorterades och slutligen flytt av akvarium. Jisses alltså. Fast bra blev det! Mycket bättre än innan. För första gången känns vårt sovrum som ett rum och inte bara en avlastningszon och vårt vardagsrum känns inte så belamrat av roliga små prylar.

Dock fick vi offra en klädhäst i sovrummet – vilket innebar att vi nu delar på en endaste en. Jag lyckades dock “kill som darlings” och fick till det i kärlekens namn lol. Fick även en anledning att hänga upp ännu fler klänningar på garderobsdörrarna.

Någon gång i vår kasta-saker-hets hittade jag den här skjortan i återvinningsrummet, score! Sen gick jag lös och dammsög hela lägenheten och bäddade rent – så nu är vårt hem ett hem igen. Känner mig som en ny person. Låtit lägenheten förfalla lite (läs en hel del) till förmån för vardagen och sen hemkomst. Nu känner jag mig dock som superkvinnan igen, knäppt hur lätt jag glömmer hur mycket mindre stress jag utsätter min kropp för när jag befinner mig i uppstyrda miljöer.

Vi firade att vårt förhållande överlevt en om-möblering med pizza. Utan fjädrar.

/K

Cheezes, had to turn our apartment up side down just to be able to fit in Åkes new aquarium that will be delivered here tomorrow. Six hours of moving our furniture all over the place, cleaning, throwing away and carrying. We survived! Also received some crazy Easter gifts from my mutti yesterday – like a vintage underskirt, a bunch of make up and some insane jewellery. So spoiled! Thank you so much mutti. I absolutly love everything.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s