Arbetslösheten/

Ja, OK, jag är väl arbetslös då. There I wrote it. Efter att ha legat på soffan i några dagar, snittat 12 timmar sömn per natt och levt på kaffe börjar jag bli lite leds på dessa 63 kvadratmeter. Igår kväll lyckades jag hur som helst ta mig ut, blev tokfirad av både Chelle och Tilda plus bjuden på taxi hem av främmande kvinna. Oerhört fint.

Idag har jag och W huserat på gården och jag fortsatte läsa “Kids” som jag aldrig hann läsa klart innan jag började på Berghs. Skatteåterbäringen kom idag och jag insåg snabbt att dessa kronor måste läggas undan till nästa månads hyra. Egentligen är jag inte så  stressad eller oroad över det här med jobb och pengar. Har istället funnit någon slags frihet i att inte ha pengar eller måsten. Tänker att jag skall börja promenera igen, läsa de där böckerna som samlat damm på nattduksbordet och börja övningsköra igen – har ju trots allt betalat alla lektioner för ett år sen. Passar på att handtvätta och intalar mig att jag skall “städa datorn”.

En annan anledning till att jag inte är så oroad är också att jag faktiskt skall på möten (plural) gällande jobb och framtid. Sen går jag omkring med känslan att den här stunden är något jag kommer vara sjukt stolt över om några år. Stolt över att jag vågade hoppa och släppa allt, modig som kastade mig ut i det okända. Redan nu känner jag mig starkare än någonsin, och lite skraj förstås, men mest stark.

/K

This unemployment thing is making me feel stronger than ever – weird but true.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s