Pluggabstinensen/

Vem hade kunnat tro att jag efter ett år på non-stop-Berghs skulle sitta och sakna att plugga? Tänker att jag verkligen inte borde vilja se en skolsal igen. Jag sökte lite saker innan sommaren – mest som back-up ifall jag inte skulle få jobb på en gång. Sökte bland annat en 15 HP kurs som heter “Musikvetenskap – Blues, jazz och modern populärmusik” på Stockholms Universitet. Nu fick jag ju jobb och fick såklart tacka nej till heltidsutbildningar – men en liten kvällskurs hinner jag ju med! Jag är tokpeppad faktiskt, på skabbigt kaffe och råttinvaderade föreläsningssalar med instabila vikbänkar. Ska bli jättekul att få skriva uppsats igen (sådana existerar ju inte på Berghs)

Tänker att det passar min höst perfekt att gräva ner mig i jazz och blues med en kopp te när mörkret kommer. Vilket  magiskt ämne att plugga btw – känns lyxigt att få gräva ner sig i musik jag redan älskar. Fördjupa relationen ytterligare. Jag menar, ta en titt på min kurslitteratur – loves it!

Emphasizing its African American roots, Jazz traces the history of the music over the last hundred years. From ragtime and blues to the international craze for swing, from the heated protests of the avant-garde to the radical diversity of today’s artists, Jazz describes the travails and triumphs of musical innovators struggling for work, respect, and cultural acceptance set against the backdrop of American history, commerce, and politics.

Jag längtar till tredje september!

/K

I love my job, don’t get me wrong – I just happen to love to study as well. So even tho I’ve graduated and bla bla I’m going to attend an evening class called “Musicology – Blues, Jazz, and Modern Popular Music” at Stockholm Uni. Can’t wait! Doesn’t really feel like I’m going back to Uni – more like a luxury being able to take part and take in the history of the music I love.

One thought on “Pluggabstinensen/

  1. Psst. Det är inte riktigt sant att uppsatser inte existerar på Berghs. Vi i designklassen skrev flera stycken. Grattis till jobbet förresten, du verkar ha hamnat helt rätt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s