Love to say I told you so/

För över ett år sen skrev jag i det här inlägget att jag om tio år skulle jobba med copywriting. Också. Jag förbannade de som envist stretade emot för att hålla titelporren oförändrad med alla sina fack. “Jaha, skall hon komma här och kalla sig kreatör nu också? Vilket hittepå, på vilka grunder?”  Mitt första copyjobb fick jag redan innan jag gick på Berghs, även om den produktionen inte gick live fören min andra termin. Samma termin fick jag mitt andra uppdrag baserat på att en hen blivit tipsad om att jag var bra på att skriva och samma termin tävlade jag i min första reklamtävling (som både copy och produktionsledare) – och gick till final. Grunden är att jag uppenbarligen är bra på det,  och det är den enda grundjäveln som behövs.

Jag satt på en arbetsintervju i somras, och fick den klassiska frågan hur jag skulle beskriva mig själv. Jag svarade tydligen lite för “fyndigt” och fick svaret “Jaja jag ser att du jobbat som copy – men det är inte det du är här för.” Det svaret är ett så tydligt exempel på rädslan som finns i den här branschen gällande hybrider. Men också ett helt sjukt svar baserat på att min kompetens som produktionsledare ifrågasattes för att jag råkar kunna en annan sak också. Varför skulle en kompetens försämra/försvaga en annan? För som jag ser det är det precis tvärt om – mitt copy-tänk gör mig till en bättre produktionsledare och mitt produktionsledar-tänk gör mig till en bättre copy.

Jag sökte inte till Bannerboy som copywriter, och jag tackade nej till jobb som copywriter i somras – just för att jag ville jobba med det jag precis tagit examen som. Sex månader senare har jag trots detta gjort en hel del bannerkampanjer och i veckan spikade vi att jag nu officiellt är vår in-house copy. Också. Det tog alltså inte tio år och jag kan utan problem säga att det går att göra både och under en och samma flagg. Jag gör det på mitt sätt.

 

Skärmavbild 2013-02-06 kl. 12.46.36

 

En annan grej jag nu kan stryka från min bucketlist: i vår har jag blivit ombedd att komma tillbaka till Berghs – men som föreläsare. Jag DÖR av pepp, stolthet, hybris och myser på det faktumet att jag satte upp precis just det som ett av mina  “inom fem års mål” när vi skulle skriva en sådan lista i början av utbildningen haha.

Mitt liv alltså, är fan bäst.

/K

 

2 thoughts on “Love to say I told you so/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s