Don’t drink and drive kids/

Yo world.

Hässelby > Södertälje > Södermalm > Östermalm > Centralen > Hallonbergen

Där har ni min dag. Körde mitt livs första meter idag, eller faktiskt flera varv på parkeringen, med bravur om jag får säga det själv!  Notera att jag inte ens visste vad en koppling var när jag vaknade i morse. Efter tre-fyra timmar sömn.  Därefter följde både en, två och tre omgångar hemlighetsmakeri och omställning av mina glasögon.

Avslutningsvis mötte jag upp Herr Karlsson vid Hallonbergen för introduktionskurs/ handledarutbildning. Var inte alls så tråkigt som jag trodde – även om “Real life road disaster” filmen till tonerna av Evanesence fick mig att vilja gå överallt och aldrig köra bil. Påtal om bilar, så har jag och Gustav ingen bil att köra med – utan tänkte förlita oss på er goda vilja. Får vi låna din bil?

Nu sitter vi hemma (jag och Herr Karlsson)  och sömnlösheten + den annalkande dunderförkylningen (“Så sjukt, jag känner inte av någon pollen i år!”) från hell börjar åter igen göra sig påmind. Så var det tentorna också. 8/6 verkar vara etapp ett istället för slutet tydligen. För den ena skall vara inne på tisdag morgon medan den andra skall vara inne den 12/6. Jag inser att jag kommer behöva all tid jag kan få, och dessutom få ställa in more-or-less allt kul fram tills dess. Skit också. Tack kosmos.

CSN strular också, eller snarare jag. Fick hem besked om beviljat merkostnadslån för Berghs – eftersom utbildningen kostar 132000. Detta trodde jag skulle vara cirka en 500-lapp i månaden extra. Inte det! Schmack sa det så ska jag få en utbetalning på 27000 och en på 26000 och vips var mitt lilla CSN lån jättestort. Nej tack. Så lite CSN som möjligt känns som en bra idé. Alla jag känner säger ju idag att de önskat att de tagit banklån istället, och de CSN skulder jag kommer ha – skulle jag rent konkret kunna betala av snabbt efter examen. Jag drabbades av en mindre panikångest och ringde mutti. Vi får se hur jag gör. Antingen avböjer jag eller så betalar jag in de pengarna på banklånet då CSN faktiskt har bättre ränta (1,9%) Lika bra att jag kollar om tilläggslånet, det man kan få om man är över 25 och van och tjäna mer – är lika brutalt stort. Jag vägrar förföljas CSN resten av mitt liv. Nein danke. Jag har dock lugnat mig nu – tenta/pollernerverna is killing me. Hur känner ni inför era CSN skulder? Pest eller kolera? (Ni som alltså slutat plugga och börjat jobba.. börjat betala etc)

Godnatt

/K

Today I had my first ever driving lessons, and I think I did quite well! Besides that I’ve been all over town and now I’m ten minutes from falling asleep. I need a good night sleep tonight if I’m supposed to produce an five page essay until thusday and six more pages after that pre 12/6. I’m getting sick and work is calling – so I have to cancel everything fun until the essays are in. Sucks.

3 thoughts on “Don’t drink and drive kids/

 1. Asså jag har ju tilläggslån på csn, vilket betyder att jag får 10 000 – ish/mån allt som allt…. Avbetalningen förlängs med 5-6 år tror jag. Sen kan man välja från termin till termin om man vill ha det där tilläggslånet också. Kan va skönt att starta med det och ta bort det sen i takt man börjar vänja sig att leva på existensminimum.
  Eller så tänker man som mig, att när jag är färdig förhandlar jag mig snabbt upp till en ingångslön på 30-40 papp i månaden och betalar av lånet snabbt som fan.

  • Fast ditt tilllägg är ju för att du har barn väl + över 25 och tjäna mer? Jag får nog bara över 25 halva året. Skillnaden på ditt och mitt lån är ju att jag har banklån på skolan utöver csn. Fast du har ju på lägenheten iofs men ah you hajj..

   CSN har ju inte öppet idag ändå – to be continued…

 2. Barntillägget är på heeeeela 500 kr i månaden. Frickin joke.
  Men sen är det nog så att jag är över 25 och får ta det där tillägget för att inte “förlora” inkomsten jag är van vid. Den va ju hela 2000 kr mer än vad jag får nu. Well well, jag säger som Hanna. Det löser sig på det ena vänstra.
  Ses imorgon.
  Puss!
  (och du, du kurerar dig väl like loco hoppas jag?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s