“I hate good taste. It’s the worst thing that can happen to a creative person.” – Helmut Newton/

Igår började jag min dag med ett återtåg till Södertälje och min fjärde körlektion. Fördelen med att ha nästan två timmars resväg (one way) är att man hinner läsa körkortsboken – när man ändå är på humör att kämpa för körkortet.

Däremot är den stundtals så tråkig så att jag somnar.

Efter att ha lyckats lokalisera ersättningsbussar och pendel igen begav jag mig mot storstaden igen för att möta upp bland annat den här tjusiga donnan – aka mitt gudbarn. Som äntligen förstått att det “C” jag har på min arm står för henne. För Clara.

… och mutti + moster! Det var dags för Moderna museet!

Jag har läst otaliga sidor och lyssnat på otaliga referenser om Siri Derkert under våren på SU, hon har blivit en av mina favoriter tackvare sin “krutgummighet” och sin kamp mot nästan alla världens fjanterier.

Det var en helt annan upplevelse att gå på Moderna när man faktiskt visste en hel del om både verk och konstnär. Bilderna blev djupare och jag tog längre tid på mig än jag gjort någonsin tidigare. Så stack det lite i hjärtat när jag insåg att det inte blir någon Modevetenskap i höst.

Såklart passade vi på att se lite annat också.

Även om jag inte hann förbi varken Warhol eller den ryska propagandan – två av mina favoritsektioner alla andra vändor.

Påväg hem igen insåg jag vilka sjukt snygga ben min mutti har, 56 år!

Sen mötte jag upp W, bara för att sedan åka på årets värsta migränanfall. Vid 20 på kvällen var jag ute för räkning och steg inte upp ur sängen fören elva timmar senare.

/K

I had an awsome day with my family at the Modern museum of Art before going home with an migraine – that kept me hostage in bed for eleven hours straight.

One thought on ““I hate good taste. It’s the worst thing that can happen to a creative person.” – Helmut Newton/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s