Morgontipset: Hår-året som gick/

Förra året hade jag ett “hår-år” – en ett år lång utmaning för att se om jag kunde begripa hur folk orkade gå upp och fixa håret varje morgon. Förra året var min mest  avancerade hårprodukt schampo.

Steg ett var att hitta en bra frisör. Kosta vad det kosta ville. Jag började gå hos Lina på Corinne and friends, mest för att jag visste att hon färgat rött många gånger förr – och hon själv är röd. Great sucess! I slutet av förra året var min kära ex kollega Sara nästan klar i skolan (Björn Axén academy) och begav sig till deras salong på Norrlandsgatan. Där huserar jag idag. Fast min mutti går hos Lina nu istället.

Steg två var att köpa ett bra schampo och balsam. På Linas inrådan köpte jag Pureologys hela serie i april förra året. Den gjorde underverk för mitt färgade hår – utan att innehålla allt för mycket skit. Däremot är det så drygt att nu 1,5 år senare är det fortfarande kvar rätt så mycket i flaskan. Mitt hår blev resistent och på Saras inrådan rockar jag nu Sebastians Hydre serie och älskar den, vem har överbehandlat hår? Inte jag!

Steg tre var att hitta den ultimata borsten. Jag hade läst om att Mason Pearson skulle vara borstarnas Rolce Royce och började leta efter dem. I salonger kan dessa borstar kosta upp till 2000 kr beroende på modell, men jag ska berätta en hemlis! De säljs betydligt billigare på djurbutiker (enligt förpackningen skall de inte användas på djur men tydligen är de en hit på hundar också) – som denna! Jag har en Junior mix  hemma och en Pure pocket bristle i väskan. De håller ett liv, och slår garanterat allt du prövat förr. Egentligen behöver du inte så mycket mer än denna. Kolla däremot upp vilken som passar just dig på deras egna hemsida.

Nu till bilden, de produkter som överlevde året – som jag faktiskt orkar med.

Vi börjar högst upp från vänster (klickar ni på länkarna kommer ni till webbshop + mer information)

  1. Björn Axén – Style Räddar feta och platta dagar när du inte hinner duscha – eller om du bara vill fejka ett knullruffs.
  2. BLAX – hair elastics (sitter på style flaskan) Transparent hårsnodd som varken sliter på håret eller gör ont att ta av. Plus att den inte syns. Sitter hela dagen – bara en sådan sak! Höga lathets-poäng.
  3. Björn Axén Urban – Sparke explosion. Mitt senaste tillskott, styr upp glans dagarna då håret inte vill (no shower)
  4. Kevin Murphy – Damage Manager. Värmeskyddens värmeskydd – om du ändå ska envisas.
  5. OroFluido Hair Oil. Använder jag för att rädda trötta toppar och hålla “frissiga” hår i styr.
  6. Sebastian – Potion 9 Kletar jag in i hela håret direkt efter dusch. Mitt hårs superhjälte. Hello vård!
  7. Kent – Afrokam. Reder jag ut mitt hår med efter dusch – eller när jag tar balsam. Så slipper jag tovor sen.
  8. Mason Pearson – Junior.Min bästa vän.

Summan av kardemumman är att jag inte är en sådan som fixar håret. Köpte både fön, platt- och locktång och har använt dessa kanske fem gånger under det senaste året. Däremot gör jag det bästa av situationen, så länge jag orkar mig in i duschen ger jag det iaf fem minuter extra att slänga i lite skydd. För det gör skillnad – mitt hår har återhämtat sig från helvetet och mår idag rätt bra – trots att jag envisas att bleka halva huvudet och andra knäppa idéer. Fast någon piff-piff-person lär det aldrig bli av mig.

/K

These are my favourite hair-stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s