I’ll leave it up to you/

Jag är ju inte alls bekväm eller ens intresserad av att trycka upp klädkonsumtion eller sporta dagens outfits i era ansikten. Det översvämmar nätet av ändå! Köp status, bli som mig, en produkt! Jag skräms av dagens “snabbmats konsumtion” a’ Åh jag har inget att ha på mig, jag köper en tröja jag använder en gång (och kvalitén räcker för just så många användningar) I dessa fall är second hand ett fantastiskt alternativ, och små designers som faktiskt levererar ett fantastiskt hantverk en vacker motpol. Visst kan även jag spara ihop till absurt dyra saker, men då kräver jag att kvalitén är så hög att den kommer hänga med nästan hela livet. PPA som Minna säger: Pris Per Användning.

Money makes the world go ’round och jag tycker absolut inte att man skall skämmas för att man konsumerar. Take note.

Min konsumtion i Berlin var nästan enbart saker från dessa två kategorier (second hand och små designers) och jag tänker att det kanske skulle inspirera lite ändå. Även om det inte blir outfit-posts tänker jag fråga, skulle ni vilja att jag visade vad jag köpte för “bra” saker i Berlin? Skulle det “ge” er något?

/K

I get so sick of all the consumtion blogs out there, trying to get some social status by comsuming stuff they use like once. I try to be “stylesmart” and shop clothes from smaller brands and alot of second hand. Sometimes I save up for something I really, really want – but when I do almost life long quality is a condition. Since there is so many consumtion blogs trying to get you to buy stuff I try not to focus on such things on this blog – but since I brought so many wonderful things back home, almost all of them “stylesmart” I think I might inspire you to think before you buy something you will – and only can due to poor quality – use just once.

7 thoughts on “I’ll leave it up to you/

 1. Jag hörde någon gång att ett ekonomiskt köp ska kosta en tia per gång. Köper du ett billigt H&M-linne för 69:50 så ska du använda det sju gånger för att det ska vara värt. Och det gör man ju. Men om du köper en jättefin klänning för 5700 spänn så måste du ha den på 570 fester och det kommer man kanske inte ha. Men kanske på tio genom ett par år, och då blir det knappt 600 per gång, och så får man fundera på huruvida det blir värt det. Kalasbra!

  Ps: JA, jag vill se shoppingfynden!

 2. Jag tänker mycket på vad som är mest värt för planeten exempelvis. Om man köper t ex en jacka av högkvalitet och ser det som en investering, man tänker över sitt köp, kanske till och med sparar en tid för att ha råd…så mycket vill man ha jackan. Då kommer man förmodligen att vårda den och använda den under många år framöver. Den kommer att åldras, få mer karaktär och kanske till och med bli snyggare med tiden.
  Så tror jag väldigt få människor känner över en jacka från H&M för 299kr.

 3. Måste även tilläga att man inte kan jämföra en dyr klänning och ett billigt linne. Det blir som att jämföra äpple/päron.
  Jämför istället en klänning av hög kvalitet med en billigare av låg kvalitet.
  För att få fram exakt PPA 😉
  Dessutom handlar PPA mycket om att köpa de kläder man verkligen gillar och använda dem (för att man verkligen gillar dem) tills det mer eller mindre faller sönder, och då lagar man dem och använder dem lite till.
  En relation till plagget mao.

  • Jag tänker att om man tycker om sig själv för den man är och den stil man har älskar man även sina plagg på ett annat sätt. Ömsesidig respekt = lång relation. Min skinnjacka skulle kunna vara min man – många lika stadgar i de relationerna haha.

 4. Visa för tusan! Jag vill se! Och personligen skulle jag gärna spana in dina dagens outfits, jag tror du skulle inspirera många och för mig handlar det mer om inspiration än någonting annat. Såklart håller jag med dig ang. konsumeringshetsen och skulle önska att folk slutade köpa något bara för att någon annan har det och man känner kopieringslust, och istället litade på sin egen smak och fann sin egen stil. Kommer ju dock aldrig hända, men önska går alltid. Men jo – visa Berlinfynden!

  • Jag har oerhört svårt att tänka mig att jag skulle kunna stå där och posera – även om jag också inspireras av fok som levererar bra sådant material. Men tack! Efter 4,5 år av arbete i jobbuniform så stapplar jag mig tillbaka mot engagemang och faktumet att det kan vara kul att klä på sig 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s