Berlin 1:4/

De kommande dagarnas morgontips blir kombinerad reseberättelse / guide – för Berlin är mitt bästa tips. Skall försöka att integrera så många tips som möjligt. Har ytterligare 70 foton på muttis kamera – men de vet jag inte ens om jag vågar visa haha.

Klockan 03:19 tog jag nattbussen in till Centralen – utan att ha somnat än – somnade jag rätt snabbt på flyget.

Efter att ha lämnat väskorna på världens bästa Circus Hotel vid Rozenthaler Platz rörde vi oss längst Kastanienalle <> Oderberger Strasse. Jag mest tjöt och nästan grinade av lycka över att vara tillbaka på den plats som känns mer som hemma än borta. Här ska jag bo, en dag.

I en nedklottrad port med flera meter i takhöjd.

Sen tog vi U-bahn till Wittenburgplatz och KaWaDe – där hade de såklart redan fått in Chanels höstlack! Oh joy!

Något som var nästan snäppet bättre var insikten om att Lego butiken sålde Lego i lösvikt. Jag köpte en stor shaker till W. Jag borde verkligen köpt en till mig själv också. Well well “woulda coulda shoulda”!

Vi firade hur som detta med att prova gårdagens morgontips: Moët Ice Impérial på något tjusigt hotell (som ligger på parallellgatan mellan Lego butiken och KaWaDe) med fina blommor utanför och världens största krukor på innergården. Ett skönt avbrott från konsumtions hysterin inne på KaWaDe.

Lagom till att solen gick i moln och tröttheten gjorde sig påmind åkte vi tillbaka till hotellet för att festa loss med China box (från kinastället som ligger i samma hus som hotellet, kanske den bästa någonsin, för 2,5€) + öl + TV på rummet.

Jag passade såklart på att “bo in” mig så som jag alltid gör när jag kommer till ett hotellrum.

Efter att ha samlat krafterna lite rörde vi oss till en (tyvärr den sämre, minnet svek) av de indiska restaurangerna längst Kastanienalle. Då hade sömnbristen dock börjat skrika och kroppen stänga av. Så jag fick inte i mig mycket av min bea-smakande (?!) chicken Korma innan vi gick hem för att somna innan klockan slog midnatt.

/K

This morning the I start a mini-morningtip-series about Berlin. Day by day I’ll try to give you as many great pointers as possible. Altho’ the tip is in swedish, don’t hestitate to ask about anything you see and want to know more about.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s