Reb00t/

Även om helgen var oerhört fin på många sätt fick den mig att tänka till. På många sätt har hela sommaren varit magisk men också skrämmande. Ni vet, när man inte känner igen sig själv? Och inte ser det som en uppdaterad version utan mer en vara vars bäst före datum gått ut? Jag behövde komma tillbaka – snabbaste vägen dit går via det förflutna. Steg ett.

En oerhört viktig bild för min trovärdighet som Manchester United fan ha!

Steg två var att släppa fokus på allt annat, för mig är yoga bästa sättet. Plus att det i sin tur är en sådan fruktansvärt stor utmaning för mig – med överrörliga leder och flexibilitet som ett kylskåp. Men det ger mig ro, styrka och mojo.

I torsdags var första gången jag var på Sundbybergs Hälsocenter sen januari (!) Det var ju då jag slutade röka och slutade gå för att min sluta-röka-hosta störde alla andras harmoni. Nu nästan åtta månader senare fick jag både sällskap och luft. Jag kunde njuta av det och känna vinning av det. Har aldrig känt mig snyggare heller. Som sagt, mojo.

Jag har fördelen att gå i en skola som känns mer som en hobby än en skola, med klasskompisar som känns mer som en självklarhet än nyhet. Idag hade vi redovisning, där jag och tre kumpaner skulle skapa en sinnesstämning som fick övriga klasskamrater att tänka på SF som varumärke. Såhär såg det ut innan vi släkte ljuset och drog igång ljudet av minuterna innan bioreklamen. Trots att ljudet dog i mitten pga sladdglapp är jag sjukt nöjd över vår insats. Haft en awesome vecka med tre fantastiska legobitar.

Fast även om skolan är precis så bra och rolig måste jag få komma bort från den de få chanser som bjuds. Med en stundande verbal tentamen om 1,5 vecka lär vi bo där ändå – och jag älskar att vi äntligen får svettas – det är ju då jag levererar som bäst. Så medan resten av klassen åkte på TV-inspelning tog jag mig hem och styrde disk, tvätt och bytte om – för ännu ett yogapass. Mitt andra inom en vecka! Watch me go now. Steg tre var alltså inte mer avancerat än att ignorera eventuella tendenser till FOMO (Fear Of Missing Out)

Igår fick jag äntligen första leveransen av inspirationsböcker – idag satte jag tänderna i Per Robert Öhlins “Fuck Logic 2” och vips hade jag läst ut halva innan jag kom hem igen. Inspirerad är dagens understatement. Radioskuggan (steg fyra) är fantastisk på sitt sätt, det ger en tid att reb00t – starta om. Minnas vad som gör mig till mig – vad jag går igång på när inte tekniken stör.

Ensam är stark. Ensam kan jag hantera. Ensam känner jag igen. Ensam låter mig uppskatta tillsammans. I klass, med vänner eller med man. Steg fem, blir dock en soffsked framför True Blood,

Imorgon får jag mina nya glasögon, steg sex – få tillbaka min syn. Steg sju – nytt SIM kort. Steg åtta – ingen alkohol på obestämd tid.

/K

I needed a reb00t – yoga, books, old photos and love. I’m coming back.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s