#Julen/

Julen som kom och gick var faktiskt hemskt fin. Inte så julig förstås men vi gav den ett ärligt försök och hade en väldigt bra dag. Vid 12 hade vi klätt granen och lagt julklapparna under etc. Då stod jag och mutti i köket smått förlamade av insikten om att vi inte vet vad man gör på jul. Vi hade ju inget kvar att göra!

Mutti föreslog att vi skulle gå och klämma/känna lite på en ritplatta hon hade sett i Liljeholmen, visst sa jag och lämnade plånboken hemma med flit. Väl ute i plusgraderna slogs jag av att 1) gräset var grönt 2) Trekanten hade inte fryst 3) fåglarna kvittrade – hej vår! Egentligen är det oerhört tacksamt med dessa dagar av sol och “värme”, laddar som upp batterierna för snökaoset och de frusna näshår som vi alla vet kommer att  komma. Vi kom därifrån med en ny tröja åt mutti och en ny modell ritplatta att drömma om.

Mutti hittade mitt gamla ren-diadem som spelar julsånger, ett amerikanskt påhitt förstås, från min första pappas gamla kärlek. Känner lite att det här får bli årets julkort, min fina mutti!

Vi hade ändå en hel flyttkartong med julsaker och vår platsgran som har 25 år på nacken. Jag gick lös och hängde upp allt vi hade i granen, lika bra att gå all in när det inträffar så sällan!

Den viktigaste kulan i vår gran är ändå denna, en gammal vän vi fick under någon av de årliga besöken på McDonalds. När jag var liten sparade mutti pengar så vi kunde gå på bio en gång per år – då vi såg årets Disney film – och äta på McDonalds. En gång per år åkte vi till Sydpolen och badade också. På den tiden kollade jag på Kalle Ankas jul enbart för att få se vad nästa års Disney film skulle bli, då fanns ju inte internet och youtube att fuska med. Plus att tecknat inte alls var lika lättillgängligt som det är idag. Jag tänker att det är därför dagens kids inte bryr sig så nämnvärt om dåligt dubbade Kalle Ankas jul på samma sätt som vi sextio-åttiotalister. De kan ju se tecknat hela tiden, för det kommer nytt hela tiden – så vad gör en extra timme på julen då? Tycker att det är lite sorgligt att de inte uppskattar det på samma sätt, men å andra sidan är inte barn ens barn på samma sätt längre – även det tycker jag är synd. Jag uppskattade hur som helst Kalle Anka i år, hantverket från tiden innan datorn och snabbmats tecknat. En annan sak som var extra fin var det att det var mina föräldrar som stod i paketcentrum i år, jag hade sagt att jag inte ville att de skulle ge mig något i julklapp då de skämt bort mig bortom rim och reson hela hösten. I stället skämde de bort varann så in i bomben, av mig fick de hunddagbok och teckningar. De hade dock inte kunnat hålla sig helt, magnetiska nagellack och en tjusig tygkasse fick jag minsann.

I övrigt drack vi mest vin, ritade och skrattade åt muttis strumbyxor om envisades med att rasa ner under knäna hela tiden. Vid 22 åkte jag hem och mötte min man över en flaska bubbel och julklappar från Ws familj, vi fick flera tumblers och varsinn magnetisk-skiss-glasplatta att brainstorma loss på.

Påtal om plattor fick jag en verbal present av mutti precis innan jag gick hem, halva ritplattan vi sett i Liljeholmen tidigare på dagen! Helt underbart då jag inte hade haft råd med den själv. Jag blev så himla glad och sedan dess har jag räknat timmarna tills att butikerna skall öppna igen. Så i morse k-a-s-t-a-d-e jag mig iväg tillbaka till Liljeholmen i ottan och haffade den! Så-jävla-glad är jag. Däremot är den inte så bra när jag borde packa och dona inför Malmö imorgon. Detta är ju mycket roligare än att både duscha och kasta sopor. Såhär ser min skärm ut just nu, måste ju prova allt:

Den följer garanterat med ner till Malmö, tillsammans med Marknadsrättsboken och W abstinensen.

/K

Some pictures from my christmas, even if my family don’t know that much about this event we made the best out of it. A lot of food and wine, a minor shopping spree and parental gift mania (as in I didn’t want any gifts since they spoiled me so much during this semester = they spoiled each other instead!) Tho’ I got some magnetic (!) nailpolishes, a bag and half my Wacom Baboo paid, so happy! When I got home I shared a bottle of champange with W and recived some awesome gifts from his family. Went and bought the Wacom Bamboo today and spent the whole day trying it out. You can see my scetches above. I should be packing for Malmö tho, leaving for five days tomorrow morning, for some quality time with my old aunt and two of my best friends. Catch you on the flip side!

One thought on “#Julen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s