Dazed and confused/

Dazed and confused är en intressant tidskrift ur ett modevetenskapligt perspektiv, även ur genusperspektiv. Den här bilden har jag stirrat mig blind på de senaste timmarna – i jakten på den heroin chica mannen 2.0. Varför kom han inte i fokus på samma sätt som kvinnan (personifierad av allas vårat Kate Moss) under nittiotalet?

Han är tillbaka nu hur som helst.

Som en motreaktion till hälsohetsen eller som ett led mot ett mer öppet/varierat kommersiellt samhälle – där muskelnormen suddats ut? Alla dessa frågor får vila på kudden tills imorgon då jag tar tag i den teoretiska delen.Tills dess vill jag tipsa er om Diors hommes föredetta creative designer, Hedi Slimane – som agerat lite av fanbärare för den typ av man jag nu försöker klura ut. Det var även han som satte Ash Stymest (modellen på omslaget ovan) på Japanska Vouge Hommes omslag – som senare blev hans genombrott. Hedi Slimane privata sida hittar du under “Daily fix” här till höger.

/K

I’ve been sitting infront of the screen for hours watching this cover for Dazed and confused, trying to find an answer to my essay subject – the return of the heroin chic man. I’m letting it go for now, but by this time tomorrow I need five pages on the subject.

One thought on “Dazed and confused/

  1. Pingback: Morgontipset: Hedi Slimane Diary/ | You can't start a fire without a spark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s