Smuttiness/

Smuttiness: the state of being dirty with soot.

Jag ligger i fas med min läsning, även om jag inte är helt klar med dagens dos – sida 83-236 Anne Hollanders “Seeing through clothes”. En bok som jag verkligen fått kämpa med, tron på mina engelskakunskaper svajade vilt tills jag insåg att boken (och språket) är både ett och två decennium gammal. Såklart är den blytung också. Min lärare hävdar dock iskallt att det är en av de böcker man måste ha läst, att det är en “klassiker”. Efter att ha läst bara den under dryga dygnet så köper jag någonstans det. Den ÄR bra, och viktig, men ska man växla mellan den och en bok med “enklare/modernare” text blir det något av en kortslutning. I alla fall i min hjärna.

Jag får om inte annat lära mig nya ord.

Med 30 sidor kvar har jag dock tagit en paus för middag med Åke. På dagens meny stod potatisbullar till mig och räkor+wokgrönsaker till den lille gröna mannen som nu är så mätt att han inte riktigt orkar simma, utan mest flyter. Imorgon får han gå fritt på golvet så att han inte hamnar i en konstant matkoma. Burn baby burn! Passade på att märka min cykel (annars forslar SKB bort den, förklara för mig hur en pappersbit ska överleva det här vädret?!), märka räkningar med namn, skriva lite budget, impregnera drömskorna och kasta soporna när jag ändå lämnat soffan. Min dator +  vår skrivare + mitt nya batteri är redan skickade, apple är ju helt galna! Vi la ordern innan jag gick till skolan idag vid 16. Två hemtentor och ett analytiskt seminarium SEN får jag ta sommarlov. Vilken galen termin det blev! Idag gick jag ut utan nagellack, det säger ju en hel del om min icke existerande fritid. Fast jag har ju så jävla roligt, just nu är det fantastiskt att leva. Kära vänner, 8/6 är jag er igen! Håll ut!

/K


I used to have a really hard time with a book called “Seeing through clothes” by Anne Hollander (it’s one of my schoolbooks) but after reading it non-stop for the last day it’ been growing on me. Altho’ the written language is way past due date it is, I quote – “a classic”. I just took a break to feed me and my turtle, sort some boring bills, take the trash out etc etc. Now back to the book, right now I’m reading about nipples in 1700th century portraits. No joke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s