Morgontipset: Hippieland/

Undra egentligen hur många gånger jag sagt att jag bara vill skita i allt och flytta ut på landet. Många gånger är det. Fast jag skulle nog inte stå pall – mest för att jag är för lat för att bygga ett hus. I dokumentären Hippieland får vi däremot möta både den gamla generationen och den nya (!) generationens kollektiv-eko-lovers – de som faktiskt styrt upp det där jag aldrig kommer göra. Jag mös mig igenom hela dokumentären, tänkte att det är ett så fint sätt för barn att växa upp. Utan kravet på att ha senaste iPhonen för att få kompisar i årskurs tre. Mys du med. Fly verkligheten en stund.

/K

You want to move out in the woods? Go all in hippie? Yesterday I watched this documentary about people my age that did. So interesting to see – wish I could raise kids in such ways – so they never would have to worry about not getting friends if they don’t have the latest iPhone.

2 thoughts on “Morgontipset: Hippieland/

  1. Jättefin film, jag är uppväxt med hippieföräldrar i Näsåker som ligger några mil utanför Skogsnäs, där har jag hängt mycket i min ungdoms glada dagar och i stort sett de enda norrlandsvänner jag har kvar från min uppväxt är de som bodde där (med några få undantag).

    • Där ser man, coolt! Hur upplever du att det påverkat din uppväxt?

      En sjuk grej som slog mig är att de skulle kunna hyra ut en stuga och låta stressade storstadsbor få svettas lite och hänga med dem – och på så sätt få det att gå runt. “Semestra i radioskugga” Däremot går det väl emot deras principer samt att grannarna kanske inte skulle bli gladare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s